Garantii

1.   In conformitate cu Legea 449/2003, republicata in 2008 si modificata prin Ordonanta Nr. 9/2016, SC Bartor Mecatronic SRL cu sediul in Cisnadie, Romania, denumita in continuare Vanzator, acorda cumparatorului garantie pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 24 de luni de la data cumpararii echipamentului.

2.   Prezenta garantie se refera exclusiv la echipamentele exploatate pe teritoriul Romaniei si este valabila doar impreuna cu dovada de cumparare a echipamentului.

3.   Pentru a evita deteriorarile, se recomanda utilizatorului sa citeasca instructiunile de utilizare cu atentie si sa nu depaseasca parametrii maximi de functionare ai echipamentului.

4.   Garantia nu acopera defectele echipamentului aparute din alte cauze decat cele care tin de echipament: in special deteriorari mecanice, chimice, termice, de coroziune, determinate de actiunea unor factori externi, independenti de SC Bartor Mecatronic SRL sau determinate de utilizarea echipamentului intr-un mod neconform cu destinatia acestuia si cu instructiunile de siguranta si utilizare.

5.   Garantia isi pierde valabilitatea in cazul in care se constata deteriorarea sigiliilor, deteriorari mecanice, efectuarea de demontari, reparatii sau prelucrari de catre persoane neautorizate de SC Bartor Mecatronic SRL, intretinere defectuoasa, ciocniri sau accidente, depozitare necorespunzatoare.

6.   Garantia da dreptul la reparatii gratuite ale echipamentului cumparat, constand in eliminarea defectiunilor fizice aparute in perioada de garantie. Modul de reparare a echipamentului este stabilit de cel care acorda garantia. In loc sa efectueze reparatia, SC Bartor Mecatronic SRL poate, in functie de situatie, sa decida inlocuirea echipamentului cu altul in buna stare de functionare. Garantia nu da dreptul cumparatorului sa solicite inlocuirea echipamentului cu altul in buna stare de functionare, nici sa rezilieze contractul de vanzare si sa ceara returnarea pretului.

7.   La declararea defectului echipamentului, cumparatorul trebuie sa mentioneze:

a)   prenume, nume de familie, adresa (localitate, cod postal, strada, numar si apartament), telefonul (sau telefoane de contact) Cumparatorului,

b)   data cumpararii, modelul, numarul de serie al echipamentului – unde este cazul.

c)   descrierea detaliata a defectului de functionare al echipamentului pentru care este acordata garantia.

8.   Defectele care impiedica exploatarea echipamentului conform destinatiei acestuia, care au aparut in perioada de garantie, vor fi eliminate gratuit in termen de 30 de zile lucratoare de la data predarii echipamentului la sediul SC Bartor Mecatronic SRL. In cazurile justificate (de exemplu, necesitatea aducerii de piese de schimb din strainatate), termenul de reparare poate fi prelungit, fapt asupra caruia cumparatorul va fi informat.

9.   Cumparatorul este obligat sa predea echipamentul la sediul SC Bartor Mecatronic SRL pe propria cheltuiala, dupa obtinerea acordului unui reprezentant al SC Bartor Mecatronic SRL. 

10.   Perioada de garantie va fi prelungita cu durata cuprinsa intre data declararii defectului si data efectuarii reparatiei.

11.   Nu sunt acoperite de garantie elementele din sticla, bateriile, cablurile, carcasele si materialele supuse uzurii normale pe durata exploatarii echipamentului (de exemplu varfuri de unelte, perii de curatare).

12.   Firma SC Bartor Mecatronic SRL nu emite duplicat in cazul pierderii certificatului de garantie.

13.   In baza Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 790 din 12.12.2001), SC Bartor Mecatronic SRL informeaza Cumparatorul ca furnizarea datelor personale mentionate la punctul 7 din prezenta garantie, in momentul declararii defectiunii echipamentului, precum si dupa efectuarea reparatiei acestuia, este benevola. Totusi, refuzul de furnizare a datelor personale de catre Cumparator la declararea defectiunii echipamentului va face imposibila indeplinirea de catre SC Bartor Mecatronic SRL a obligatiilor incluse in garantia acordata. Odata cu furnizarea datelor sale personale, Cumparatorul isi exprima acordul pentru inregistrarea si prelucrarea acestora de catre SC Bartor Mecatronic SRL cu sediul in Cisnadie, Str. Tesatorilor, nr 56, Apartament 2, 555300 Cisnadie, Judetul Sibiu, in vederea exercitarii drepturilor rezultate din garantie. Cumparatorul are drept de acces la datele personale transmise, de corectare sau de a solicita eliminarea acestora.

14.   Garantia pentru echipamentul vandut nu exclude, nu limiteaza, nici nu suspenda drepturile Cumparatorului consumator rezultate din neconformitatea produselor cu contractul.

15.   Service specializat: SC Bartor Mecatronic SRL cu sediul in Cisnadie, Str. Tesatorilor Nr. 56, judetul Sibiu.

16.   Prezentul Certificat de Garantie se completeaza cu datele cuprinse in Factura Fiscala referitoare la tipul de echipament, numarul de fabricatie – unde este cazul, data vanzarii, semnatura emitentului, tara de origine si perioada medie de utilizare, date care fac parte integranta din acesta.